IJsseminar 2018

De 13 editie van het ijsseminar komt eraan: van maandag 5 t/m vrijdag 9 november organiseren Laan Heiloo en Valmar Nederland samen met Mec3 uit Italië dit leerzame en boeiende event. Ook dit jaar biedt het ijsseminar plaats aan zowel de beginnende als de gevorderde ijsbereider.

Seminar aspirant en beginnende ijsbereider (anderhalve dag)
Aspirant en beginnende ijsbereiders krijgen tijdens dit seminar (8 en 9 november) te maken met een theorie en een praktijkgedeelte. We gaan o.a. in op wat ijs nu precies is en hoe je een recept berekent. Uiteraard gaan we ook ijs maken en laten we zien hoe je ijsbakken kunt opmaken en optimaal kunt presenteren in je vitrine.

Seminar gevorderde ijsbereider (één dag)
Bij de gevorderde ijsbereiders staat verdieping centraal. Op maandag 5 en woensdag 7 november komen onderwerpen aan bod zoals het opmaken van vitrinebakken en het snel & simpel maken van ijstaartjes. In het programma van dinsdag 6 november ligt de nadruk op theorie en gaan we dieper in op receptuur. Tevens is er deze dag ruimte om een speciale smaak te maken. Is er een smaak die je altijd al hebt willen proberen? Geef dit dan aan bij je aanmelding. We gaan er 2 of 3 maken en natuurlijk ook proeven.

Daarnaast is het ijsseminar een meer dan uitstekende gelegenheid om het ijsseizoen af te sluiten en ervaringen met mede-ijsbereiders te delen onder het genot van een drankje en een hapje in het gezellige Bergen, vlakbij Heiloo. Hier bevinden zich het hotel voor de overnachting en het restaurant waar gedineerd zal worden.

Locatie
Het ijsseminar vindt plaats in de perfect uitgeruste demonstratieruimte van Laan in Heiloo. Het seminar wordt gegeven in de Engelse taal en in beide gevallen omvat het seminar ook een overnachting in Bergen, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Programma & aanmelden
Voor meer informatie over het programma en aanmelden: klik hier. We zien je aanmelding graag tegemoet!

Valmar logo IFI Logo La Squadra logo Logo Sanomat Logo Techfrost