Header IJsseminar

IJsseminar: leerzaam, boeiend en gezellig

IJsseminar

Van maandag 5 t/m vrijdag 9 november organiseren Laan Heiloo en Valmar Nederland samen met Mec3 uit Italië de 13e editie van het ijsseminar. Net zoals voorgaande jaren biedt het ijsseminar plaats aan zowel de beginnende als de gevorderde ijsbereider.

Programma

Seminar aspirant en beginnende ijsbereider (anderhalve dag)
Aspirant en beginnende ijsbereiders krijgen tijdens dit seminar (8 en 9 november) te maken met een theorie en een praktijkgedeelte. We gaan o.a. in op wat ijs nu precies is en hoe je een recept berekent. Uiteraard gaan we ook ijs maken en laten we zien hoe je ijsbakken kunt opmaken en optimaal kunt presenteren in je vitrine.

Seminar gevorderde ijsbereider (één dag)
Bij de gevorderde ijsbereiders staat verdieping centraal. Op maandag 5 en woensdag 7 november komen onderwerpen aan bod zoals het opmaken van vitrinebakken en het snel & simpel maken van ijstaartjes. In het programma van dinsdag 6 november ligt de nadruk op theorie en gaan we dieper in op receptuur. Tevens is er deze dag ruimte om een speciale smaak te maken. Is er een smaak die je altijd al hebt willen proberen? Geef dit dan aan bij je aanmelding. We gaan er 2 of 3 maken en natuurlijk ook proeven.

Daarnaast is het ijsseminar een meer dan uitstekende gelegenheid om het ijsseizoen af te sluiten en ervaringen met mede-ijsbereiders te delen onder het genot van een drankje en een hapje in het gezellige Bergen, vlakbij Heiloo. Hier bevinden zich het hotel voor de overnachting en het restaurant waar gedineerd zal worden.

Locatie
Het ijsseminar vindt plaats in de perfect uitgeruste demonstratieruimte van Laan in Heiloo. Het seminar wordt gegeven in de Engelse taal en in beide gevallen omvat het seminar ook een overnachting in Bergen, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Programma & data seminars
Er wordt één ijsseminar voor beginners georganiseerd van anderhalve dag. Dit seminar begint donderdagochtend 8 november om 9.00 uur en eindigt vrijdag 9 november rond 12.00 uur. Donderdagavond is er een borrel met diner.

Voor gevorderden worden drie ijsseminars georganiseerd van één dag. Maandag 5 en woensdag 7 november hebben hetzelfde programma, dinsdag 6 november heeft een andere inhoud zoals hierboven beschreven.

Voor alle dagen geldt dat het programma in de ochtend start, ’s avonds een borrel, diner en een overnachting. Dit betekent het volgende:
1e seminar: maandag 5 november van 9.00 uur t/m 17.00 uur
2e seminar: dinsdag 6 november van 9.00 uur t/m 17.00 uur
3e seminar: woensdag 7 november van 9.00 uur t/m 17.00 uur.

Kosten deelname
De kosten voor deelname aan het ijsseminar zijn als volgt:
€ 110,00 exclusief BTW per persoon voor een éénpersoonskamer
€ 160,00 exclusief BTW voor twee personen voor een tweepersoonskamer
€ 220,00 exclusief BTW voor twee personen voor twee éénpersoonskamers.


AanmeldenMaximaal twee deelnemers per bedrijf kunnen zich inschrijven voor het ijsseminar.

Geef hieronder aan naar welk seminar je voorkeur uitgaat. Voor aspirant/beginnende ijsbereiders is er één datum en gevorderde ijsbereiders kunnen kiezen uit drie data (zie programma).

Bij deelname op 6 november kun je hieronder een suggestie geven voor een ijssmaak die we gaan bereiden.

Door onderstaand veld aan te vinken ga je akkoord met de automatische incassering van het verschuldigde bedrag voor deelname aan het ijsseminar.

Valmar logo IFI Logo La Squadra logo Logo Sanomat Logo Techfrost